sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Keikkameininki

Huom. Keikka-arviona alla oleva kirjoitus on täysin epävirallinen, hyvin puolueellinen, ei-objektiivinen ja tunteella ladattu. Kuulisin mielelläni mitä mieltä muu yleisö oli keikasta :) Kommentoikaa rohkeasti! :) - Julia/ylläpito


Eilinen oli hieno ilta tamperelaiselle musiikille - Popeda soitti kaiketi Pakkahuoneella, ja Kaseva soitti Hullussa Porossa. Molemmat keikat oli loppuunmyyty. Paljon puhutaan musiikin digitalisoitumisesta, vanhoja kunnon levyjä ei enää osteta, musiikkiteollisuuden tulevaisuudesta... mutta suomalainen musiikki käy ja kukkuu, ja ihmiset haluaa kuulla hyvää musiikkia livenä. Keikkakokemusta ei pysty kukaan digitoida ja toimittaa postimyyntinä - ei nyt eikä tulevaisuudessa - eilisenkään tunnelmaa ei olisi pystynyt mihinkään paketoimaan. You just had to be there!


Päivällä tehtiin sound check - maestro Mikko Jokela valvoo soundia. Oli pidempi keikkatauko takana tai ei, Kaseva on tarkka soundistaan. Sivustaseuraajan korvaan kaikki kuulosti varsin hyvältä, mutta yhtyeen mielestä ihan parhaimpaan mahdolliseen soundiin ei tahdottu päästä.


Kuuden miehen työryhmä Mikon 12-kielisen kitaran soundien kimpussa.
PA-laitteistokin vaihdettiin, ja homma hiottiin niin hyväksi kuin tilan ja olosuhteiden myötä mahdollista. En tiedä muusta yleisöstä, mutta omiin korviin kaikki oli illalla mahtavassa balanssissa, ja soitto ja laulu soi mahtavasti.


Bändin lavalle kuulutti legenda itsekin, Jake Nyman. 
Jo ennakkoon loppuun myyty Hullu Poro oli täynnä lämmintä tunnelmaa.
Ja juuri niin kuin Kasevan keikoilla ja konserteissa on tapana - mukana jammattiin, mutta välillä laulujen sanoma ja herkkyys jähmettää ihmiset. Näin kävi kun soittolistalla kuultiin Tyhjää, Vanha mies, Monen vuoden jälkeen ja Kun maailma elää. On hienoa katsoa, kuinka suuri joukko ihmisiä hidastuu kuuntelemaan - keskittyen.


Muutama ulkomainen coveri oli kivoja bonuksia settiin. Oma suosikki - Tequila Sunrise!
Kasevaa aina sanotaan suomen Beatlesiksi, musta se voisi olla enemmänkin Eagles.

Kitaristina kokoonpanossa debyteerasi Tommi. Alkuperäisjäsen Rauman Tapsa on eläköitynyt, mutta raadin mielestä Tommilta sujui sekä kitarointi että stemmat ja soolobiisit tyylillä!
Julie ja Äijä lähti tänään kunnioittivat alkuperäistä Rauman laulusoundia. Hyvä fiilis.


Bändi hurrattiin takaisin lavalle kahteen otteeseen - ilta huipentui Marin toisintoon, jossa koko Hullu Poro heipatteli mukana! Mahtava ilta :)

Sen verran takahuoneesta juoruja - selvästi Tampereella olisi kuulijoita, joten tarpeen olisi toisinto niille ketkä nyt jäivät ilman lippua ;) Olisiko vähän suurempi estradi jopa tarpeen?
We'll see!

Poiminnat:

Suurimmat hurraukset aikaansai - Mari
Eniten jytäsi - Naula läpi pään
Kyyneleet silmiin sai - En päivällä sua nää
Kylmät väreet aikaansai - 1 000 000 000 (miljoona)

1 kommentti:

  1. Voi juku, kun heidät kuulisi kesälläkin, kun on lomaa, hiekkatiet ja auringonlaskut.

    VastaaPoista